Etiópia natural arabica Djimmah grade 5
Etiópia je považovaná za kolísku kávy na základe skutočnosti, že práve v lese oblasti Kaffa bola objavená Coffea Arabica. Dnes je to jedna z najpôsobivejších krajín produkujúcich kávu s veľkou rozmanitosťou chutí. Spolu s Harrarom je považovaná za prapôvodnú kávu. Veľká časť produkcie je aj v súčasnosti zberaná z divo rastúcich kávovníkov. Ide o divokú kávu s ťažkým telom a vínnou dochuťou.
Región: Sidamo, Yirgacheffe, Limu, Jima, Lekempti, Harrar
Nadmorská výška: 1 400 – 2 200 m n. m.
Odroda: Djimmah
Spracovanie: prírodné, suché
Príprava: univerzálna káva na všetky spôsoby prípravy, skvelá na espresso, ale aj na lahodný filter
Chuťový profil: horká čokoláda, čaj darjeeling, vínna dochuť
Mletie:
— veľmi jemné mletie — džezva
— jemné mletie — zalievaná káva
— stredne jemné mletie — espresso (domáca páka)
— stredné mletie — moka
— hrubé mletie — filter, V60, aeropress, chmex
— veľmi hrubé mletie — french press, cold brew


