Peru Cajamarca arabica
Peru je káva s pôvodom. Milovníci kávy oceňujú najmä odrody pestované vo vysokohorských Andách, čo je prípad aj tejto stopercentnej arabiky Peru Andes z provincie Puno s jazerom Titicaca na severe. Až 98 percent peruánskej kávy pochádza od drobných farmárov. Malé políčka zakladajú a udržujú v lesných oblastiach a ťažko prístupnom teréne.
Región: Puno
Nadmorská výška: 1900 m n. m.
Odroda: Cajamarca
Spracovanie: mokré
Príprava: univerzálna káva na všetky spôsoby prípravy, skvelá na espresso, ale aj na lahodný filter
Chuťový profil: sladká čokoláda a ovocie s minimalistickou orieškovou dochuťou
Mletie:
— veľmi jemné mletie — džezva
— jemné mletie — zalievaná káva
— stredne jemné mletie — espresso (domáca páka)
— stredné mletie — moka
— hrubé mletie — filter, V60, aeropress, chmex
— veľmi hrubé mletie — french press, cold brew


