Uganda Arabica Bugisu AA
Káva Bugisu sa pestuje vo východnej Ugande, na hraniciach s Keňou na úpätí hory Elgon.
Uganda je fascinujúca krajina s mnohými aspektmi. Hoci je to vnútrozemská krajina, Uganda má bohaté zdroje vody. V blízkosti kenských hraníc sa nachádza Mount Elgon. Asi pred 24 miliónmi rokov vytvorili prúdy lávy túto dnes už vyhasnutú sopku. Svojím vrcholom nad 3000 m nm a bohatými sopečnými pôdami poskytuje optimálne podmienky pre pestovanie Arabiky. Káva Arabica z tohto regiónu sa nazýva „Bugisu“,
Región: Východ a severozápad (Onkoro)
Nadmorská výška: 1 200 - 2 200 m n. m.
Odroda: Bugisu
Spracovanie: mokré
Príprava: univerzálna káva na všetky spôsoby prípravy, skvelá na espresso, ale aj na lahodný filter
Chuťový profil: horká čokoláda a pražené mandle s jemnou citrusovou aciditou
Mletie:
— veľmi jemné mletie — džezva
— jemné mletie — zalievaná káva
— stredne jemné mletie — espresso (domáca páka)
— stredné mletie — moka
— hrubé mletie — filter, V60, aeropress, chmex
— veľmi hrubé mletie — french press, cold brew


